ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΥΛΙΚΑ

Γέμιση

500 γρ. κουβερτούρα υγείας τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια

275 γρ. κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά

40 γρ. λικέρ πορτοκάλι ή Cointreau

Το  ξύσμα  ενός πορτοκαλιού

Επικάλυψη

300 γρ. κουβερτούρα (τεμαχισμένη)

200 γρ. κακάο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το ξύσμα πορτοκαλιού και την αποσύρουμε λίγο πριν βράσει και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά με μία πλαστική κουτάλα έως ότου λιώσει η κουβερτούρα.

Τέλος, προσθέτουμε το λικέρ.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί τόσο που να πλάθεται. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια. και τα αφήνουμε πάνω σε μια λαδόκολλα να στεγνώσουν καλά.

Λιώνουμε τα 300 γρ. κουβερτούρας σε μπεν μαρί. Μόλις γίνει λεία την αποσύρουμε και την ανακατεύουμε συνεχώς για πολύ ώρα, μέχρι να χλιαρύνει και να φαίνεται πιο γυαλιστερή.

Βουτάμε τα μπαλάκια στη σοκολάτα να καλυφθούν καλά και αμέσως τα ρίχνουμε μέσα στη σκόνη κακάο. Μόλις αρχίσει να κρυώνει η σοκολάτα της επικάλυψης, κουνάμε το ταψάκι ώστε το κακάο να καλύψει τα τρουφάκια. Μαζεύουμε τα τρουφάκια, τινάζοντάς τα από το κακάο.     Καλή επιτυχία

Βαθμολογήστε το άρθρο - Rate this article

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *