ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ

Υλικά

Χοιρινό μπούτι ή πανσέτα

2-3 κιλά πατάτες για φούρνο

Μια συσκευασία τυρί κρέμα 250 γρ.

Αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας σας 300 γρ ή φρέσκα μήλα κομμένα σε κύβους

Τυρί παρμεζάνα τριμμένο 250 γρ

3 κουταλιές μαϊντανό, 3 σκελίδες σκόρδο,

Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη.

Ένα ποτηράκι κονιάκ και λευκό κρασί μαζί

Ελαιόλαδο  και 2 κουταλιές βούτυρο.

Εκτέλεση 

Ζητάτε στον κρεοπώλη να σας ανοίξει το κομμάτι του κρέατος, έτσι ώστε να μπορείτε να το γεμίσετε. Πασπαλίζετε το κρέας με αλάτι, πιπέρι, και αλείφετε με το τυρί κρέμα έτσι ώστε  να πάει παντού.

Κόβετε τα ξερά φρούτα, ή τα φρέσκα μήλα, σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο μαϊντανό, την παρμεζάνα, το σκόρδο το θυμάρι, λίγη ρίγανη και μια κουταλιά ελαιόλαδο και ανακατεύετε.

Απλώνετε το μείγμα με τα φρούτα πάνω στο κρέας, έπειτα τυλίγετε σφιχτά σε ρολό και το δένετε με σπάγκο.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ανακατεύετε τη ζάχαρη με το κονιάκ και το κρασί.

Ζεσταίνετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και βούτυρο και ροδίζετε καλά το ρολό από όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το κονιάκ και το κρασί.

Βάζετε το ρολό με το ζουμί του και τις πατάτες σε ένα ταψί, το οποίο σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 180°C για 2 ώρες και 15 λεπτά.

Ενδιάμεσα στο ψήσιμο μπορεί να χρειαστεί ένα φλιτζάνι νερό.

Σερβίρετε το κρέας κομμένο σε φέτες.

Συνοδεύεται με πατάτες φούρνου ή πουρέ γλυκιάς κολοκύθας και ψητά μήλα.

Καλή σας απόλαυση !

Βαθμολογήστε το άρθρο - Rate this article

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *