Συνέντευξη Ιωαννίδη

Ποια θεωρείτε πως είναι τα βασικά προβλήματα των Δημοτών και των κατοίκων του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης;

Δεν θεωρούμε ότι ο δήμος μας βρίσκεται σε μια γυάλα και οι δημότες στην πόλη μας έχουν διαφορετικά προβλήματα. Τα βασικά ζητήματα που αντιμετωπίζει είναι τα ίδια όπως σε κάθε λαϊκή οικογένεια στη χώρα μας, δηλαδή η αγωνία για να βρουν δουλειά τα παιδιά της, το μέλλον τους, να κάνουν οικογένεια, οι οικονομικές δυσκολίες  με τα χαράτσια τους πλειστηριασμούς και τα χρέη, τα εμπόδια στην υγεία,   στην προσπάθεια για μόρφωση και ψυχαγωγία, αφού το κριτήριο είναι η τσέπη και όχι οι ανάγκες.  Ειδικά στο δήμο μας με τη Λαϊκή Συσπείρωση  πήραμε πρωτοβουλίες:

– να μην βάλει χέρι ο δήμος στην περιουσία και τις καταθέσεις του κοσμάκη για χρέη στο δήμο όπως όριζε η κυβέρνηση Σύριζα.

– θέτουμε το ζήτημα να παραμείνουν και να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι με τις ελαστικές σχέσεις να μην ιδιωτικοποιηθούν υπηρεσίες του δήμου με ότι σημαίνει αυτό για την τσέπη της οικογένειας.

-απαιτούμε να μειωθούν τα τέλη στους μικρούς επαγγελματίες και στις κατοικίες και να αυξηθούν στις μεγάλες επιχειρήσεις, στις τράπεζες, στα μεγάλα σούπερ μάρκετ, στις βίλες στην παραλιακή.

– ανοίγουμε το ζήτημα  για την αντισεισμική θωράκιση την αντιπυρική προστασία και τις διεκδικήσεις, που έπρεπε να έχει ο δήμος από την κυβέρνηση.

-διεκδικούμε να γίνονται δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τους ασκούμενους στις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου, να μειωθούν τα δίδακτρα στα πολιτιστικά προγράμματα και στο ωδείο, έτσι ώστε να υπάρχει πρόσβαση για περισσότερο νέο και όχι μόνο κόσμο.

Για όλα αυτά και άλλα τόσα, λέξη δεν βρήκαν να πουν αριστεροί, κεντρώοι,  δεξιοί. Τι ακούγαμε; είναι τα χέρια μας δεμένα… υπάρχει ο νομός της κυβέρνησης… υπάρχει ο επίτροπος… ή κάτι πιπεράτα… δίκιο έχει το  KKE, άλλα εμείς δεν  κάνουμε επαναστατική γυμναστική, πορείες  ενάντια στη κυβέρνηση και το κράτος..       ΤΕΤΟΙΑ  ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΑΡΧΗ  ΘΈΛΟΥΜΕ;

Ποιες είναι οι θέσεις του συνδυασμού σας για την αντιμετώπισή τους; Πείτε μας τις βασικές θέσεις του προγράμματός σας;

Όλα αυτά για μας δεν είναι κόστος αλλά δικαίωμα και ανάγκη των δημοτών ,των εργαζομένων. Δεν μπορεί να κοιτάς στην τσέπη τον δημότη για να δεις τι θα του προσφέρεις και πόσο. Η κατεύθυνση στους δήμους και τις περιφέρειες είναι η υγεία, η παιδεία, ο αθλητισμός και ο πολιτισμός, που έχουν περάσει στην αρμοδιότητα τους και λειτουργούν με την λογική κόστος-όφελος, την ανταποδοτικότητα, ως βασική και απαράβατη αρχή. Άσχετα αν έχουμε χρυσοπληρώσει για όλα αυτά μέσω της άγριας φορολογίας. Αντί λοιπόν να μας παρέχονται μέσω των δήμων, μας βάζουν να τα ξανά πληρώνουμε με χαράτσια και τέλη.  Το θέμα επομένως είναι τι δήμαρχο θέλεις ; Αυτόν που θα εφαρμόζει με ευλάβεια την ανταποδοτικότητα και το χαράτσωμα ή αυτόν που θα  διεκδικεί μαζί με τους δημότες αυτά που τους ανήκουν. Υπάρχει το παράδειγμα των πέντε κουμουνιστών δημάρχων, στην Πάτρα, την Πετρούπολη, το Χαϊδάρι, την Καισαριανή και την Ικαρία, που πρωτοστάτησαν στην οργάνωση της πάλης του Λαού, με σκοπό να βάλουν εμπόδια στην αντιλαϊκή ασκούμενη πολιτική από την κυβέρνηση και την Ε.Ε. και κατάφεραν να αποσπάσουν μικρές κατακτήσεις.

Έχει ολοκληρωθεί η στελέχωση του συνδυασμού της παράταξης που είστε επικεφαλής;

Τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης Ελληνικού – Αργυρούπολης είναι έτοιμα και θα ανακοινωθούν την Τρίτη 2 Απρίλη στις 19:30, στο Α’ Κ.Α.Π.Η. Αργυρούπολης (Αλεξιουπόλεως 27). Αποτελούνται από νέους αλλά και παλαιότερους αγωνιστές, που υποσχόμαστε ότι θα αποκαλύψουμε  στο λαό τα αντιλαϊκά τους σχέδια, θα σταθούμε απέναντι στο αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της Τοπικής και Περιφερειακής Διοίκησης που ενισχύει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος του λαού.

Δεν έχετε  ασχοληθεί ξανά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, πιστεύετε ότι θα σας δυσκολέψει αυτό;

Έχω μεγαλώσει μαθημένος στον αγώνα και στη διεκδίκηση. Στο σχολείο στο συνδικάτο, στους φορείς και τους συλλόγους της πόλης μας.  Έχω συμμετάσχει με συντρόφους και συναγωνιστές, σ’όλες τις διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις του Λαού της πόλης,

 • από την διεκδίκηση των καταπατημένων οικοπέδων από τους Νάστους, που ξεκίνησε ο κομμουνιστής Δήμαρχος Ηλιούπολης Κιντής και στην συνέχεια δόθηκαν αγώνες του Λαού της Αργυρούπολης.
 • τις κινητοποιήσεις για το κτήμα Γερουλάνου, όπου πάλι καταπατώντας δημόσια Γη ο Γερουλάνος θησαύριζε πουλώντας στους πρώτους κατοίκους της Αργυρούπολης.
 • Τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να αποτραπεί η δημιουργία του τερατώδους ΚΥΤ, στα όρια της πόλης με την Ηλιούπολη, όπου νύχτα-μέρα απλοί καθημερινοί άνθρωποι δίνανε την μάχη απέναντι στην κυβέρνηση και την ΔΕΗ.
 • Για την παραλία του Ελληνικού, στο ξήλωμα των κάγκελων, απέναντι στους «επιχειρηματίες της νύκτας» και τους μπράβους της παραλίας.

Αλλά και στον αθλητισμό, τον πολιτισμό συμμετέχοντας σε πολλές πολιτιστικές επιτροπές, στο Γονεϊκό κίνημα μέσα από συλλόγους σχολείων και το ΔΣ της ένωσης εκπροσωπώντας την Αγωνιστική Συσπείρωση Γονέων Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Πιστεύετε ότι η παρουσία τόσων  υποψήφιων Δημάρχων είναι θετική ένδειξη για τη δημοκρατία;

Στις εκλογές δεν αποτελεί κριτήριο ο αριθμός των υποψηφίων, αλλά οι πολιτικές που προβάλλουν και θα εφαρμόσουν, είτε τους δωθεί ο ρόλος του Δημάρχου, είτε βρίσκονται στην θέση της αντιπολίτευσης. Αν πάρουμε για παράδειγμα στον ενιαίο Δήμο μας, τις δυο τελευταίες περιόδους, θα βρούμε άπειρα παραδείγματα, που με ευκολία συνεργάζονταν και ο Κος Κωνσταντάτος και ο Κος Κορτζίδης. Την μείωση των οργανικών θέσεων κατά 40% στις υπηρεσίες του Δήμου; Την μείωση του ενοικίου στον Μαρινόπουλο; Στην εφαρμογή του Καλλικράτη και τώρα του Κλεισθένη;  Το θέμα είναι ότι έχει ανοίξει η όρεξη για συνεργασίες αφού υπάρχει κοινός παρονομαστής η υλοποίηση των πολιτικών, που θέλει τους δήμους επιχειρήσεις και τους δημότες πελάτες. Είναι αξιοσημείωτο π.χ. η ταύτιση  του κύριου Κωνσταντάτου με στελέχη της ΝΔ αλλά και του ΚΙΝΑΛ μαζί με κυβερνητικούς παράγοντες στην ιδρυτική εκδήλωση του φορέα διαχείρισης της επένδυσης του Ελληνικού.  Δημιουργεί ερωτήματα η παρουσία του κύριου Κορτζίδη στα εγκαίνια των γραφείων της παράταξης που έχει σαν επικεφαλής το γνωστό στέλεχος του πρώην ΠΑΣΟΚ και τώρα ΚΙΝΑΛ κυρίου. Στέφα. Πόσο πολιτικό πολιτισμό να αντέξουμε πιά… από το ΣΥΡΙΖΑ στη ΛΑΕΝ τώρα στο ΚΙΝΑΛ και εις ανώτερα….

Με ποιους, από τους μέχρι τώρα υποψήφιους, θα μπορούσατε να συνεργαστείτε;

Στις  εκλογές του Μαΐου όλοι οι άλλοι υποψήφιοι ισχυρίζονται ότι είναι ανεξάρτητοι και κυρίως ακομμάτιστοι, ενώ παράλληλα διεκδικούν και παίρνουν το χρίσμα. Είναι επίσης συνεπείς στην υλοποίηση των αντιλαϊκών πολιτικών των εκάστοτε κυβερνήσεων και των κατευθύνσεων της Ε.Ε. Πόσο θετική ένδειξη μπορεί να αποτελεί η εφαρμογή αυτών των πολιτικών που τσακίζουν τον Λαό;  ποια εχέγγυα θα δώσουν στην υπεράσπιση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών οι άλλοι υποψήφιοι; Η Λαϊκή Συσπείρωση το ψηφοδέλτιο που στηρίζεται από το ΚΚΕ, έδωσε και θα συνεχίσει να δίνει μάχες αναδεικνύοντας τα προβλήματα των εργαζόμενων και σε αυτούς απευθυνόμαστε και με αυτούς θα συνεργαστούμε. Όταν οι άλλες δημοτικές παρατάξεις μιλούν για ανάπτυξη, που γνωρίζουμε όλοι ότι αναφέρονται στην ανάπτυξη των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου, εμείς παλεύουμε για ανάπτυξη των αγώνων με κριτήριο τις δικές μας ανάγκες , στην γειτονιά, μέσα από το σωματείο, τον σύλλογο, για την ανατροπή αυτού του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος, για έναν καλλίτερο κόσμο για εμάς και τα παιδιά μας.

Εσείς δεν ήσασταν δημοτικός σύμβουλος την περίοδο αυτή, αλλά θα έχετε παρακολουθήσει τα θέματα της Τ.Α.  Πως κρίνετε το έργο της παρούσας Δημοτικής Αρχής, τι γνώμη έχετε για τον δήμαρχο κ. Κωνσταντάτο,  τα κατάφερε;

Εμείς κρίνουμε τις πολιτικές και όχι αποκλειστικά και μόνον τα πρόσωπα που τις υλοποιούν.  Κριτήριο μας είναι το κατά πόσο οι συγκεκριμένες πολιτικές εξυπηρετούν  την Λαϊκή οικογένεια, τους καθημερινούς ανθρώπους, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τις ανάγκες τους.

 • όταν για παράδειγμα η σημερινή διοίκηση αύξησε κατά 30% τα Δημοτικά τέλη στην κοινότητα Ελληνικού, για να εξισωθούν λέει με της Αργυρούπολης,
 • όταν δεν διεκδίκησε κρατική χρηματοδότηση και μόνιμο προσωπικό για να λειτουργούν και να υπάρξει ικανοποιητικός προϋπολογισμός στις κοινωνικές δομές τους Δήμου,
 • όταν μένουν παιδιά έξω από τους παιδικούς σταθμούς,
 • όταν διέλυε τα Πολιτιστικά Τμήματα του Δήμου, οδηγώντας σε αποχώρηση τους καθηγητές, σέρνοντας στα δικαστήρια την Κινηματογραφική Λέσχη και τώρα κάνει προβολές ταινιών το γραφείο τύπου.
 • όταν δεν προχώρησε την αντισεισμική θωράκιση των σχολικών κτηρίων, ένα αίτημα της σχολικής κοινότητας.
 • όταν δεν διεκδίκησε κρατική χρηματοδότηση, δεν απαίτησε από την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια, την αντιπυρική προστασία του βουνού, τον εξοπλισμό του Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και έμεινε σε εθελοντική ομάδα, που παρά τις καλές προθέσεις σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μια πυρκαγιά.
 • όταν είχε το θράσος, στην παρέλαση της 28ης Οκτώβρη να φέρει το φασιστικό συνονθύλευμα της ΟΔΕΥΩ να ανοίξει την παρέλαση, μ’αυτό τον τρόπο ξεπλένει το φασιστικό μόρφωμα, κλείνει το μάτι και περιμένει κρυφή στήριξη.
 • Όταν τον στηρίζουν οι μεγάλοι επιχειρηματίες που καραδοκούν να πάρουν κομμάτι της πίτας από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Είναι επικίνδυνος γιατί καλλιεργεί την αντίληψη ότι χωρίς τους μεγάλους επενδυτές,  τις εταιρείες δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Ξεπλένει το μεγάλο κεφάλαιο προωθώντας τις χορηγίες, ως την μόνη επιλογή, για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Τι λέτε τα κατάφερε; Εμείς λέμε ότι κατάφερε να εφαρμόσει και να υλοποιήσει αντιλαϊκή πολιτική, κατάφερε να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα των λίγων, τα κέρδη των επιχειρηματιών και να αγνοήσει τους πολλούς.

 

Γιατί οι ψηφοφόροι του δήμου μας να ψηφίσουν εσάς και όχι κάποιον άλλον; Που κάνετε τη διαφορά;

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ελληνικού – Αργυρούπολης το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ εκφράζει τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία που στενάζει, τους συνταξιούχους που ματώνουν, τους μετανάστες, τους μικρούς εμπόρους και μαγαζάτορες. Η Λαϊκή Συσπείρωση Ελληνικού – Αργυρούπολης απόδειξε  τα εννέα χρόνια στον ενιαίο Δήμο, ότι αποτέλεσε και αποτελεί την μόνη γνήσια Λαϊκή αντιπολίτευση, έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο θέματα που αφορούν την Λαϊκή οικογένεια, τους άνεργους και φτωχοποιημένους συμπολίτες μας. Καλούμε σ’αυτές τις εκλογές σε συμπόρευση, επιδιώκουμε μέσω αυτών των εκλογικών αναμετρήσεων, την ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού και σε όλες τις κάλπες, αφιερώνουμε όλες μας τις δυνάμεις, για να γίνει πιο ισχυρό το αγωνιστικό ρεύμα των κοινωνικών δυνάμεων που αντιμάχονται αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, προς όφελος των λίγων. Που να αγωνίζονται ενάντια στους ευροΝατοϊκούς  ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τα επιχειρηματικά τους σχέδια. Άχνα δεν έβγαλαν ουτε η δημοτική αρχή ούτε οι άλλες παρατάξεις, για την Νατοϊκή άσκηση που έγινε στον χώρο του αεροδρομίου. Αγωνιζόμαστε για να συσπειρωθούν όλες οι λαϊκές δυνάμεις, που δεν ανέχονται άλλο την κοροϊδία, την εξαπάτηση, την βαρβαρότητα, που βλέπουν στην δουλεία και  στη γειτονιά. Γιατί όσο κοροϊδία και εξαπάτηση είναι να ακούς στη δουλεία, για τον μεγλοεπιχειρηματία ή τον μεγαλοεργολάβο που βλέπει τους εργαζόμενους σαν μια οικογένεια με κοινούς στόχους, άλλο τόσο κοροϊδία είναι να ακούς  από  τον σημερινό δήμαρχο να αγωνίζεται για το συμφέρον όλων των πολιτών του δήμου.  Άλλωστε το επόμενο διάστημα θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στην περιοχή μας δημοτικούς παράγοντες και επιχειρηματίες χέρι – χέρι να υλοποιούν αντιλαϊκές πολιτικές ήδη το βλέπουμε με το την «αξιοποίηση…» του ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ.

Είναι σημαντικό επομένως να δημιουργηθεί ένα ακόμα πιο ισχυρό ρεύμα αμφισβήτησης της βάρβαρης καπιταλιστικής κυριαρχίας και εξουσίας, ένα ρεύμα που να χωράει όλους αυτούς που θίγονται, εργαζομένους συνταξιούχους, μικρούς επαγγελματίες, γυναίκες και νεολαία. Γι΄ αυτό χρειάζεται να ενισχυθεί το ΚΚΕ παντού γιατί η επίθεση είναι ενιαία. Να δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης αυτής της πολιτικής να δυναμώσει η εργατική –λαϊκή πάλη. Ισχυρό ΚΚΕ για να υπάρχει ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην αντιλαϊκή κυβέρνηση, όπως κι αν αυτή ονομάζεται! Δεν χαρίζουμε καμμιά ψήφο εργάτη στο γιαπί και τα εργοστάσια, εργαζόμενου στα γραφεία και τα μαγαζιά, άνεργου, χαμηλοσυνταξιούχου, νεολαίου να πάει στην κάλπη τους.

Βαθμολογήστε το άρθρο - Rate this article

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *