Κλειστή Δημοτική αγορά

ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Κλειστή Δημοτική αγορά

Να είστε σίγουροι ότι θα επικρατεί το αδιαχώρητο όπως γίνεται σε όλα τα μέρη του κόσμου, όπου υπάρχουν στεγασμένες αγορές.

Μπορεί και πρέπει να δημιουργηθεί μια Δημοτική Αγορά στεγασμένη, η οποία θα εξασφαλίζει στους κατοίκους – πελάτες αλλά και στους επαγγελματίες παραγωγούς, ή στους απλούς πωλητές ένα περιβάλλον σύγχρονο και άνετο καθώς επίσης συνθήκες  εργασίας πολιτισμένες.

Η πόλη χρειάζεται μια σύγχρονη Δημοτική Αγορά που να είναι συγχρόνως,  κι ένα ισχυρό  αναπτυξιακό εργαλείο για όλο το δήμο.

Ένας σύγχρονος χώρος που να μπορεί να καλύπτει και άλλες σύγχρονες χρήσεις, να διαθέτει δηλαδή χώρους εκθέσεων αγροτικών και άλλων προϊόντων, αίθουσες εκδηλώσεων, γραφεία  κ.α. ένας χώρος που θα διαθέτει μιαν άλλη προοπτική, μια άλλη δυναμική.

Από αυτή την εξέλιξη μπορεί να ωφεληθεί οικονομικά και ποικιλότροπα όλη η πόλη, καθώς έχει αποδειχθεί ότι η εμπορική κίνηση των δημοτικών αγορών λειτουργεί σαν “μαγνήτης” με αποτέλεσμα να δημιουργείται σε μεγάλη ακτίνα, έξω και γύρω απ’ αυτήν, μια δεύτερη δυναμική αγορά.

Η κλειστή αγορά στην  Αργυρούπολη, μπορεί να είναι μια στεγασμένη αγορά η οποία θα συνδυάζει το μοντέρνο με την παράδοση και θα πουλάει κυρίως τρόφιμα, δηλαδή κρέατα, τυροκομικά, φρούτα και λαχανικά, ενώ παράλληλα θα μπορούν να λειτουργούν μικρά καταστήματα εστίασης στον επάνω όροφο. Μόλις δε θα κλείνουν τα εμπορικά καταστήματα θα μπορεί να μετατρέπεται σε χώρο πολυχώρο εστίασης.

Να είστε σίγουροι ότι θα επικρατεί το αδιαχώρητο, όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο, σε τέτοιες στεγασμένες αγορές.

Πρέπει λοιπόν να γίνει με προδιαγραφές ώστε να μπορεί ο επισκέπτης να βρει να φάει παραδοσιακά πιάτα, πίτες σε πολλές εκδοχές αλλά και εξαιρετικά ψητά κρέατα, αλλαντικά και τυριά και καλά ελληνικά κρασιά.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να αποκτήσει καλό όνομα είναι να διατηρούνται όλα  πεντακάθαρα και περιποιημένα, ενώ οι τιμές να είναι πιο προσιτές.

 

ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Βεβαίως θα πρέπει προηγουμένως να εξεταστεί το θεσμικό πλαίσιο και οι νόμοι, να υπάρξουν οι ανάλογες μελέτες, για τις πηγές ενέργειας, να εκδοθούν οι απαιτούμενες άδειες και εγκρίσεις, να εξασφαλιστούν οι χρηματικοί πόροι  ώστε να γίνει κάτι σωστό, ενταγμένο στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδιασμού των στρατηγικών στόχων για την πόλη.

 

Προχωρημένες ιδέες με αναμφισβήτητη δημιουργικότητα ώστε να συγκεντρωθούν μικρά και μεγαλύτερα καταστήματα σε ένα σύγχρονο χώρο. Τελικά να έχουμε μια αγορά όπου θα κτυπά η καρδιά της πόλης και θα μεγαλώνει η  επικοινωνία μεταξύ των κατοίκων και των επισκεπτών.

Βαθμολογήστε το άρθρο - Rate this article

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *