Συνέντευξη του κ. Νίκου Μεγαδούκα

στην Τέτα Γρίζου για το περιοδικό BEST Helliniko – Argyroupoli (διαδικτυακή έκδοση)

  1. Ποια θεωρείτε πως είναι τα βασικά προβλήματα των Δημοτών του και των κατοίκων του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης; Ποιες είναι οι βασικές σας θέσεις για την αντιμετώπισή τους;

Τα βασικά προβλήματα των Δημοτών μας είναι: 1) Η κακή κατάσταση των πεζοδρομίων. 2) Η έλλειψη οργανωμένων χώρων στάθμευσης και ειδικά στους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ. 3) Η έλλειψη Εμπορικού δρόμου στην Αργυρούπολη. 4) Η κατάληψη των πεζοδρομίων από Ι.Χ., ειδικά στη λεωφόρο Αργυρουπόλεως.

  1. Πείτε μας τις βασικές θέσεις του προγράμματός σας;

ΟΙ βασικές θέσεις του προγράμματός μας είναι : 1) Ανακατασκευή των πεζοδρομίων της πόλης, όπου είναι εφικτό, για διευκόλυνση τυφλών και ΑΜΕΑ. 2) Κατασκευή 6 υπογείων παρκινγκ , έναν στην πλατεία Βάρναλη, έναν στο σταθμό Μετρό Αργυρούπολης, έναν στον τερματικό σταθμό του  Ελληνικού, έναν στο Δημαρχείο, έναν την Ιασωνίδου έναντι Ιερού Ναού και έναν στο γήπεδο Τριπόλεως με προτεραιότητα στους σταθμούς Μετρό. 3) Δημιουργία εμπορικού δρόμου. Πρέπει και η Αργυρούπολη να αποκτήσει την «Ερμού της». 4) Ίδρυση Γηροκομείου 5) Αντικατάσταση του Δημοτικού φωτισμού με λαμπτήρες LED για καλύτερο φωτισμό και οικονομία. 5) Φωτοβολταϊκά στα σχολεία και Δημοτικά κτίρια για πράσινη ενέργεια. 6) Ανελκυστήρα στο Δημαρχείο ώστε να μπορούν όλοι να επισκέπτονται όλους τους χώρους του κτιρίου που σήμερα δεν μπορούν. 7) Εταιρία σεκιούριτι για περισσότερη ασφάλεια των Δημοτών μας.

  1. Έχει ολοκληρωθεί η στελέχωση του συνδυασμού της παράταξης που θα είστε επικεφαλής; Θα υπάρχουν υποψήφιοι οι οποίοι δεν έχουν ασχοληθεί ξανά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση;

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία. Στο συνδυασμό μας θα υπάρχουν αρκετοί νέοι υποψήφιοι και αρκετοί νέοι ηλικιακά.

  1. Η παρουσία τόσων πολλών υποψήφιων Δημάρχων είναι θετική ένδειξη για τη δημοκρατία; Πιστεύετε στις συνεργασίες, με ποιους από τους μέχρι τώρα υποψήφιους θα μπορούσατε να τα βρείτε;

Η παρουσία αρκετών παρατάξεων εκτιμώ ότι είναι θετική για τη Δημοκρατία και για την Κοινωνία, αν μη τι άλλο ενεργοποιούνται περισσότεροι συνάνθρωποί μας και αυτό είναι καλό.

Για τις συνεργασίες, θα σας πω ότι καταρχάς το επιβάλει ο νόμος και δεύτερο θα συνεργαστούμε με όποιους διαθέτουν λογική, ρεαλισμό και αγάπη για την πόλη μας.

  1. Πως κρίνετε το έργο της παρούσας Δημοτικής Αρχής, τι γνώμη έχετε για τον δήμαρχο, τα κατάφερε?

Ακούστε, το έργο της σημερινής Δημοτικής Αρχής θα έλεγα είναι καλό ως προς τη συντήρηση, την καθαριότητα και τη Δημοτική Συγκοινωνία, όσο για  άλλα μεγάλα έργα, δεν μπόρεσε να τα αγγίξει.  Για το Δήμαρχο έχω να πω ότι είναι νέος άνθρωπος και ίσως ήθελε να κάνει περισσότερα πράγματα αλλά έδωσε, κατά τη γνώμη μου , περισσότερη σημασία σε έργα επικοινωνιακού χαρακτήρα. Μπορεί να  έφταιξε και η απειρία του να διαχειριστεί μεγάλα και σημαντικά έργα. Συμπερασματικά λοιπόν θα πω πως δεν τα κατάφερε.

  1. Γιατί ο ψηφοφόρος του δήμου μας να ψηφίσει εσάς και όχι κάποιον άλλον;

Θα σας πω. ΟΙ ψηφοφόροι του Δήμου μας και ειδικά της Αργυρούπολης πιστεύω πως θα με ψηφίσουν γιατί γνωρίζουν την προσφορά μου στο Δήμο . Επί 35 έτη έχω υπηρετήσει από το μικρότερο Σύλλογο μέχρι και τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου. Από το 1980 ήμουν δίπλα σε όλους τους Δημάρχους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ιδιαίτερα τα 25 χρόνια δίπλα στον σπουδαίο Δήμαρχο «των έργων» Δ. Ευσταθιάδη. Όπως λοιπόν καταλαβαίνετε η γνώση μου και η εμπειρία στα Δημοτικά Δρώμενα είναι η εγγύησή μου πως θα κάνω τα λόγια Πράξη και ο δημότης σίγουρα δεν έχει λόγο να αμφιβάλλει.

-Σας ευχαριστώ πολύ

-Κι εγώ σας ευχαριστώ

 

Βαθμολογήστε το άρθρο - Rate this article

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *