Επανασχεδιασμός της φύσης

Καινοτόμες ιδέες και έννοιες για την εναλλακτική χρήση

Το Kunstlerhaus στην Karlsplatz της Βιέννης είναι “το σπίτι του καλλιτέχνη και  λειτουργεί  εδώ και 125 χρόνια με την απόλυτη ευθύνη των μελλών του. Από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα εμπλουτίζεται με ιδέες και εκδηλώσεις λόγου, ενθαρρύνονται επιστημονικές κινήσεις και forum, με ότι το εξαιρετικό έχει να παρουσιάσει η χώρα.

Είναι ο εκθεσιακός χώρος της εταιρίας Αυστριακών καλλιτεχνών όπου συνήθως εκθέτουν καλλιτέχνες έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, αρχιτεκτονικής και εφαρμοσμένων τεχνών. Ο χώρος φιλοξενεί και  Ευρωπαίοι καλλιτέχνες.

Με θέμα: «επανασχεδιασμός της φύσης» έγινε τον περασμένο Μάρτιο η έκθεση καινοτόμων ιδεών και νέων εννοιών για την εναλλακτική χρήση  της φύσης σε ένα αστικό περιβάλλον. Πήραν μέρος καλλιτέχνες όπου σε συνεργασία με επιστημονικές ομάδες αρχιτεκτόνων, μηχανικών, φυσικών και χημικών παρουσίασαν τις προτάσεις τους  για την ανάπλαση του περιβάλλοντος στη σημερινή πραγματικότητα, με τρόπους οικολογικούς και βιώσιμους, προσδιόρισαν και έδειξαν με τρισδιάστατες κατασκευές  το σύγχρονο περιβαλλοντικό σχεδιασμό, αισθητικά προσεγμένο και λειτουργικά-επιστημονικά ανανεωμένο. Αφού διαπιστώθηκαν οι αλλαγές στη φύση, οι οξείες συνέπειες και η διάσταση που έχει πάρει στις μέρες μας, έγιναν προτάσεις από τους επιστημονικούς κλάδους οι νέες ιδέες τα νέα μοντέλα χρήσεων των δημόσιων κήπων, των πλατεών των κενών σημείων της πόλης αλλά και οι εναλλακτικές χρήσεις των παλαιών βιομηχανιών και μεγάλων κτισμάτων.

 

 

Βαθμολογήστε το άρθρο - Rate this article

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *