ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Οι αυτοδιοικητικοί εκπαιδεύονται σε θέματα τουρισμού και πολιτιστικής κληρονομιάς αυτή την εποχή που η τουριστική σαιζόν είναι σε ύφεση.

Στόχος είναι να προετοιμαστούν για την επόμενη τουριστική περίοδο, στα πλαίσια της προσπάθειας να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες και να βελτιώσουν την απόδοση στο συγκεκριμένο τομέα .

Ο Ευρωπαϊκός Όμιλος ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ, η περιφέρεια Κρήτης και οι δήμοι οργανώνουν σεμινάρια για τους δημάρχους, για τα στελέχη προγραμματισμού τουριστικών  και πολιτιστικών θεμάτων, τους υπεύθυνους δημοτικών πολιτιστικών οργανισμών και δημοτικών βιβλιοθηκών και άλλους σχετικούς με συλλόγους και φορείς.

Ποικίλες δράσεις θα ξεδιπλωθούν την επόμενη τουριστική σαιζόν που θα τονίσουν τη σημασία του πολιτισμού στη ζωή της ευρωπαϊκής ηπείρου, εστιάζοντας σε αυτά που μας ενώνουν και σε αυτά που θα μας υψώσουν πάνω από τους αριθμούς και τις οικονομικές πολιτικές.

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων-ημερίδων υποστηρίζουν άξιοι επιστήμονες, μέλη και στελέχη του υπουργείου τουρισμού και του ΕΟΤ, με ικανούς εισηγητές  της Διεύθυνσης  Πολιτιστικής Προστασίας & Πολιτιστικών Αγαθών.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου με θέμα «Πολιτιστική κληρονομιά και τοπικές κοινωνίες έχει ως εξής:

Μεγάλο ενδιαφέρον η ομιλία με θέμα την « Υλική και άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Κρήτης: Ένας μοχλός ανάπτυξης και ένας σημαντικός παράγων Ευρωπαϊκής δικτύωσης».

Αυτά τα σεμινάρια είναι καλά παραδείγματα προς μίμηση και για το δικό μας δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης. Η σωστή προετοιμασία όλων των ενδιαφερομένων για τον τουρισμό είναι απαραίτητη. Είναι καιρός να προγραμματίσουν και οι δικοί μας υπεύθυνοι ανάλογα σεμινάρια.

Πηγή: Η ΠΟΛΗ ΑΛΛΑΖΕΙ

ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΣΟΠΙΚΟ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Βαθμολογήστε το άρθρο - Rate this article

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *