ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ
Το όραμα μπορεί να γίνει πράξη

Από το Παλαιό Φάληρο μέχρι το Σούνιο, 70 χιλιόμετρα ακτογραμμής θα εξελιχθούν σε διεθνή πόλο έλξης επισκεπτών, από όλο τον κόσμο, τα επόμενα 5-10 χρόνια. Ένα μεγαλόπνοο έργο που θα δώσει ζωή στα Νότια προάστια της Αθήνας, κάνοντας τη θάλασσα συστατικό στοιχείο της ύπαρξής τους.

Η παραλιακή ζώνη των νοτίων προαστίων της Αθήνας, από την περιοχή του Φαλήρου μέχρι το Σούνιο, αναμένεται τα επόμενα 5-10 χρόνια να εξελιχθεί σε διεθνή πόλο έλξης επισκεπτών.

«Μορφή» έχει αρχίσει να αποκτά σταδιακά η «Αθηναϊκή Ριβιέρα», καθώς μια σειρά από επενδύσεις έχουν ολοκληρωθεί και άλλες βρίσκονται πιο κοντά στην έναρξή τους. Πρόκειται για μια ακτογραμμή συνολικού μήκους 70 χιλιομέτρων, η οποία ξεκινά από την περιοχή του Φαλήρου και καταλήγει στο Σούνιο.

Μάλιστα, οι ειδικοί της αγοράς ακινήτων εκτιμούν ότι αν προχωρήσουν οι σχεδιαζόμενες επενδύσεις, προεξάρχοντος βέβαια της ανάπλασης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, η περιοχή θα αποτελέσει την «καρδιά» της πρωτεύουσας σε επίπεδο επαγγελματικό, εκπαιδευτικό και πολιτισμικό.

Η υλοποίηση ενός νέου master plan για την περιοχή, με σεβασμό στο περιβάλλον, ταυτόχρονα όμως φιλόδοξο με αναπτυξιακό χαρακτήρα, ώστε η «Αθηναϊκή Ριβιέρα» με το ήπιο κλίμα, το αττικό φως και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα να καταστεί διεθνές σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό, τον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα.

Τα κορυφαία έργα που αφορούν την ανάπλαση και αξιοποίηση της « Αθηναϊκής Ριβιέρας» όπως το νέο Κέντρο Πολιτισμού στο Δέλτα Φαλήρου, που ήδη έχει παραδοθεί στο Ελληνικό δημόσιο, η συνολική ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου, η αξιοποίηση του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού, η επανάχρηση και ο εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων εγκαταστάσεων στα Αστέρια Γλυφάδας, η επένδυση στον Αστέρα Βουλιαγμένης, αλλά και πολλά άλλα έργα, ιδιωτικά αλλά και σε επίπεδο Δήμων και Περιφέρειας, έχουν με τον ίδιο στόχο.

Βαθμολογήστε το άρθρο - Rate this article

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...


One Response to
ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ
Το όραμα μπορεί να γίνει πράξη

  1. Ο/Η THYMIANOU ALEXANDRA λέει:

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *