ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

“Η επένδυση στο Ελληνικό βρίσκεται σε καλό δρόμο” δηλώνει ο κ. Στ. Πιτσιόρλας

Όσον αφορά το αρχαιολογικό “ζήτημα”, σύμφωνα με τον κ. Πιτσιόρλα, θα βρεθεί λύση, καθώς και οι επενδυτές έχουν κάθε διάθεση να συνεργαστούν, ούτως ώστε να βρεθεί μια λύση στο θέμα αυτό.


Εκεί υπήρχε ένα αεροδρόμιο. Προφανώς όταν φτιάχτηκε δεν δόθηκε όση σημασία έπρεπε στα ζητήματα αυτά κι ενώ σε ορισμένα σημεία υπάρχουν εμφανή δείγματα ότι υπάρχουν αρχαιολογικοί χώροι”.
Όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, αναμένεται εντός των προσεχων ημερών να συναφθεί μνημόνιο κατανόησης μεταξύ Δημοσίου και επενδυτών σχετικά με το ζήτημα των αρχαιοτήτων.

Πάντως το χρονοδιάγραμμα, όπως σημείωσε ο κ. Πιτσιόρλας, προβλέπει ότι το έργο θα ξεκινήσει μέσα στο 2017, ενώ η διευθέτηση του ζητήματος που έχει προκύψει με τις ενδεχόμενες αρχαιότητες αποτελεί το τελευταίο βήμα προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο εγκρίνεται το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ).

Όλα αυτά συμβαίνουν σχεδόν ταυτόχρονα, με την κατάθεση ερώτησης της ομάδας των 18 κυβερνητικών βουλευτών και της Επιτροπή Αγώνα για το πάρκο, οι οποίοι ζητούν (με αίτηση ακύρωσης προς το Συμβούλιο της Επικρατείας) να ακυρωθεί η απόφαση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού με την οποία δεν χαρακτηρίζονται διατηρητέα τα σημαντικά κατά τα άλλα κτήρια εντός του αεροδρομίου.
Πρόκειται για τα κτήρια: του πρώην Δυτικού Αεροσταθμού, τον παλαιό Πύργο Ελέγχου και το συγκρότημα πέντε κτηρίων του πρώην Αμερικανικού Κολεγίου Θηλέων.

Πολιτικοί κύκλοι που παρακολουθούν το έργο του Ελληνικού, χαρακτηρίζουν ως “κράτος εν κράτει” τη δασική και αρχαιολογική υπηρεσία, αναγνωρίζοντας τα σοβαρά προσκόμματα που δημιουργούν στην υλοποίηση
μεγάλων επενδύσεων.

Υπό τις παρούσες συνθήκες, η πρόσφατη εκτίμηση του υφυπουργού Οικονομίας Στέργιου Πιτσιόρλα, ότι
“αν όλοι βάλουμε τα δυνατά μας, τότε μπορεί μέσα στο 2017, να δούμε μπουλντόζες στο Ελληνικό”, φαντάζει ιδιαίτερα αισιόδοξη. Το πιθανότερο είναι πως οι μπουλντόζες θα μπουν μέσα στην έκταση του αεροδρομίου από το 2018 και μετά, προκειμένου και να ξεκινήσουν τα πρώτα χωματουργικά έργα.
Μακάρι να έχει δίκιο ο κ. Πιτσιόρλας !

Βαθμολογήστε το άρθρο - Rate this article

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *