ΜΥΘΟΙ & ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ

Μύθος

Η περιοχή θα πυκνό – οικοδομηθεί .

Αλήθεια

Το σχέδιο ανάπτυξης περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός  μητροπολιτικό πάρκο  2.500.000 m2  παγκοσμίου επιπέδου.


Μύθος

Για να ξεκινήσει το έργο ανάπτυξης, είναι απαραίτητα μεγάλα έργα  υποδομής, το κόστος των οποίων θα επιβαρύνει το ελληνικό κράτος

Αλήθεια

Στην πραγματικότητα, το κόστος όλων των έργων  υποδομής πρέπει να καλυφθεί  από τους επενδυτές.

Μύθος

Το συνολικό κόστος της αποδόμησης όλων των υφιστάμενων κτιρίων στην περιοχή της πρώην βούληση αεροδρόμιο επιβαρύνει το ελληνικό κράτος.

Αλήθεια

Το ελληνικό κράτος δεν φέρει καμία ευθύνη για την κατεδάφιση όλων των κτιρίων στην περιοχή. Το κόστος επιβαρύνει τους επενδυτές.


Μύθος

Το κόστος για την κατασκευή σήραγγας που θα συνδέει την περιοχή των Μεσογείων με το Ελ. Βενιζέλος θα ανέλθει σε 1.200.000.000 € – € 1.500.000.000.

Αλήθεια

Δεν υπάρχει καμία υποχρέωση από την πολιτεία σχετικά με την κατασκευή ενός τέτοιου τούνελ.


Μύθος

Το κόστος για την υπογειοποίηση της Λεωφόρος Ποσειδώνος, για την πλοκή του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού για να φτάσετε στην παραλία θα ανέλθει σε € 300.000.000, επιβαρύνοντας το ελληνικό κράτος.

Αλήθεια

Το κόστος για την προτεινόμενη μερική μετατόπιση και υπόγεια όδευση της Λεωφ. Ποσειδώνος θα επιβαρύνει τους επενδυτές.


Μύθος

Οι πολίτες δεν θα έχουν πρόσβαση στο  μεγάλο μέρος του παραλιακού μετώπου.

Αλήθεια

Η παραλία θα είναι προσβάσιμη από όλους.


Μύθος

Η επέκταση του Τραμ προς τα ανατολικά, προκειμένου να συνδεθούν με το μετρό με την Αργυρούπολη, θα κοστίσει € 12 εκατομμύρια

Αλήθεια

Η επέκταση του τραμ και τη σύνδεσή του με το μετρό είναι δύο κρατικά σχέδια που έχουν ανακοινωθεί από κράτος πριν από την απόφαση για την επένδυση στο Ελληνικό.


Μύθος

Τόσο το τραμ και το μετρό είναι έργα που αναπτύσσονται με κεφάλαια που προέρχονται από το ελληνικό κράτος ή την ΕΕ και να αυξάνουν την υπεραξία της περιοχής του Ελληνικού- Αργυρούπολης, υπεραξία που θα εισπράξουν μόνο οι επενδυτές.

Αλήθεια

Τόσο το τραμ και το μετρό είναι έργα που αναπτύχθηκαν πολλά χρόνια πριν από την επένδυση του Ελληνικού, με σημαντικά οφέλη κυρίως για τους πολίτες της περιοχής.


Μύθος

Έχει αναφερθεί ότι το συνολικό κόστος για την ελληνική κυβέρνηση που προέρχεται από την ανάπτυξη θα ανέλθει στο τεράστιο ποσό των 2 Δις €.

Αλήθεια

Δεν θα υπάρξει κανένα κόστος για το κράτος, παρά μόνο νέα έσοδα τόσο για το κράτος όσο  και για τους δήμους γύρω από την επένδυση.

 

Βαθμολογήστε το άρθρο - Rate this article

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *