Θαλάσσιο μέτωπο

ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ  ΤΟΥ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ  ΝΕΟ ΣΗΜΕΙΟ  ΕΙΣΟΔΟΥ  ΣΤΟΝ  ΑΣΤΙΚΟ  ΙΣΤΟ

Από τη θάλασσα !!

Η σημασία του θαλάσσιου μετώπου

Έχει μεγάλη σημασία το θαλάσσιο μέτωπο μιας πόλης, διότι επηρεάζει σοβαρά την τουριστική  της ανάπτυξη.

Το θαλάσσιο μέτωπο αποτελεί το όριο της περιοχής η οποία είναι φορτισμένη με μνήμες, με ιστορικές διαδρομές, με συναισθήματα και συμβολισμούς.

Βλέποντας προς το μέλλον καταλαβαίνουμε ότι με το νέο σχέδιο ανάπλασης του Ελληνικού η πόλη ανακτά μια νέα σχέση με τη θάλασσα, μια σχέση που δυναμώνει τις σταθερές παραμέτρους της ίδιας της πόλης.

Όταν όμως υπάρχουν νέα δεδομένα και νέο σχέδιο ανάπτυξης εκ μέρους ενός ιδιώτη επενδυτή, καλό είναι να προσεχτούν δύο παράμετροι εκ μέρους του κράτους και της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου:

  1. Η ανάγκη αναδιοργάνωσης και επαναπροσδιορισμού όλου ή μέρους του χερσαίου τμήματος και των λειτουργιών της υπάρχουσας πόλης.
  2. Η ανάπτυξη του θαλάσσιου μετώπου που θα γίνει επιβάλλεται να γίνει με τρόπο ώστε να δημιουργηθεί ένα ακόμη κομβικό σημείο εισόδου και εξόδου στην πόλη. Με άλλα λόγια να συνδεθεί σωστά η πόλη με τη θάλασσα και το αντίστροφο.

Αυτό και μόνο το γεγονός είναι λόγος, κύριος λόγος που η παραθαλάσσια πλέον πόλη χρειάζεται να “επανιδρυθεί”.  Δηλαδή να σχεδιαστεί εκ νέου η ανάπτυξή της και να συνεχίσει να υφίσταται αποκτώντας μια σωστή και δυναμική στρατηγική θέση στο θαλάσσιο μέτωπο.

Βαθμολογήστε το άρθρο - Rate this article

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...


One Response to Θαλάσσιο μέτωπο

  1. Ο/Η ΚΟΚΚΙΝΟΥ Ι. λέει:

    ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΔΙΟΤΙ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΜΙΑ ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΥΨΗΛΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΟΧΟΥΣ ΥΨΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *