Γαρδουμπάκια Νάξου
Νόστιμα και υγιεινά επειδή πρέπει να περάσουν πρώτα από την κατσαρόλα.
Υλικά
2 αντεριές από μικρό κατσίκι
1 συκωταριά
1 κιλό λεμόνια
1 ποτήρι ξύδι
1 κρασοπότηρο λάδι
1 ποτήρι νερό
Αλάτι
Πιπέρι
1 πρέζα ρίγανη
1 πρέζα δεντρολίβανο
2 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα έντερα σχολαστικά, (γυρίστε τα μέσα έξω) και τα τοποθετούμε σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε αλάτι, στύβουμε 3-4 λεμόνια ρίχνουμε μέσα και τις λεμονόκουπες και τα τρίβουμε καλά για να καθαρίσουν και να μη μυρίζουν.
Αφού τα ξεπλύνουμε τα περιχύνουμε με ξύδι για να μην γλιστράνε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια το συκώτι και το πνευμόνι από τη συκωταριά μας και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
Παίρνουμε ένα κομμάτι πνευμόνι και το τυλίγουμε με έντερο φτιάχνοντας έτσι ένα γαρδούμπι.
Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα γαρδούμπια. Αφού ολοκληρώσουμε τη διαδικασία, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό και τα αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να πιούν το νερό τους. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, το αλατοπίπερο, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, το σκόρδο ψιλοκομμένο και το νερό, ανακατεύουμε και μετά τα ψήνουμε στα κάρβουνα για μισή ώρα.
Είναι πεντανόστιμα και πολύ υγιεινά !
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Αφήστε μια απάντηση