Συνέντευξη με το Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Διον. Χατζηδάκη

Ο κ. Διονύσης Χατζηδάκης είναι δήμαρχος ενός ξεχωριστού προαστίου από κάθε άποψη. Δίπλα στη θάλασσα του Σαρωνικού αποτελεί αγαπημένο προορισμό των Αθηναίων συνδυάζοντας εκπληκτική θέα και ποικιλία δραστηριοτήτων. Διαθέτει μια εντυπωσιακή μαρίνα που αποτελεί σήμα κατατεθέν του κοσμοπολίτικου χαρακτήρα της περιοχής, ενώ το πάρκο του Φλοίσβου ενδείκνυται για ήσυχους περιπάτους και βόλτα με ποδήλατο.

Όμορφες ακτές, πάρκα αναψυχής, παιδικές χαρές, εμπορικά καταστή-ματα και εστιατόρια δίνουν μια αίσθηση καλοκαιριού όλο το χρόνο.

Σε αυτό το ειδυλλιακό περιβάλλον του Παλαιού Φαλήρου συνάντησα το δήμαρχο για την εγκάρδια συζήτηση.

Ερώτηση: Το θέμα που θα ήθελα να συζητήσουμε αγαπητέ δήμαρχε είναι το παράκτιο μέτωπο.

Ο Δήμος σας ξεκαθάρισε με τις παραχωρήσεις και το ιδιοκτησιακό καθεστώς ή υπάρχουν εκκρεμότητες;

Για να αξιοποιήσεις το παραλιακό  μέτωπο που ανήκει  χωροταξικά στον  κάθε Δήμο πρέπει πρώτα να λύσεις  το ιδιοκτησιακό καθεστώς και μετά να  παρέμβεις για να δημιουργήσεις. Προσωπικά είχα το σθένος να  συγκρουσθώ  με τους μηδενιστές και  το αποτέλεσμα  ανέτρεψε  όλα τα  επιχειρήματα  τους.

Σήμερα πλέον όλη η ακτογραμμή  της  Πόλης  είναι υπό την εποπτεία, την διαχείριση και τον έλεγχο του Δήμου μας.  Απαιτείται  λοιπόν αρετή, τόλμη, πάθος και αντοχή για να  δημιουργήσεις, κι αυτό το αποδέχεται  ο κόσμος και το επιβραβεύει.

Ερώτηση: Μέχρι στιγμής οι Δήμοι δεν έχουν στα χέρια τους μια ολοκληρωμένη πρόταση, Πού το αποδίδετε και τι θα έπρεπε να γίνει προς αυτήν την κατεύθυνση;

Οι  παρεμβάσεις που πρέπει  να γίνουν  για την αξιοποίηση  της ακτογραμμής, ούτε εύκολες  είναι, ούτε αυτονόητες. Εμείς στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου θεωρούμε στρατηγική επιλογή το άνοιγμα της πόλης προς την Παραλία  και την ανάδειξη του θαλάσσιου μετώπου.

Από την πρώτη στιγμή  ξεκαθαρίσαμε τον δημόσιο και  ανοικτό χαρακτήρα όλων των  υποδομών μας προς το ευρύ κοινό. Θέλω να το τονίσω  ότι για εμάς είναι ¨κόκκινη  γραμμή¨ και το εννοώ  αυτό, η μη λειτουργία κέντρων διασκέδασης που θα  υποβάθμιζαν και θα επιβάρυναν το περιβάλλον και την πόλη. Και σε όλη αυτή την προσπάθεια δεν κινηθήκαμε μόνοι μας, αλλά  είχαμε πάντα την βοήθεια ειδικών, όπως για παράδειγμα  καθηγητές του Πολυτεχνείου και  άλλους ειδικούς  επιστήμονες οι οποίοι μας βοήθησαν και μας  καθοδήγησαν.

Βαθμολογήστε το άρθρο - Rate this article

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *