Θεσσαλονίκη “η Πόλη του Γλυκού”

Πρωτοβουλία Συνεργασίας των βιοτεχνών γλυκού στο Δήμο Θεσσαλονίκης
Το πιο νόστιμο Φεστιβάλ γεμάτο με γλυκές εκπλήξεις από τον κλάδο της αρτοζαχαροπλαστικής που φτιάχνουν μεγάλα και μικρά έργα τέχνης να. . . τα απολαύσεις στο πιάτο ή στο ποτήρι. Δεν είναι τυχαία η καθιερωμένη “προσταγή” σε όποιον πάει Θεσσαλονίκη: «να φέρεις γλυκά», εννοώντας τρίγωνα με κρέμα, ή μπουγάτσα, ή τσουρέκι γεμιστό ή σιροπιαστά σε μπουκιές ή μερίδες. 
Αυτήν την «γλυκιά φρενίτιδα» έπιασε ο Δήμος και οι καταστηματάρχες ζαχαροπλάστες της Θεσσαλονίκης. Θα επιδιώξουν να κάνουν τα γλυκά, «τοπόσημο» της πόλης, μέσω της σχεδιαζόμενης στρατηγικής με την επωνυμία «Θεσσαλονίκη η Πόλη του Γλυκού». Θα κάνουμε την Θεσσαλονίκη μια πόλη που σέβεται τον εαυτό της τουριστικά και δίνει κίνητρο για να έρθει ο κόσμος από όλη την Ευρώπη ακόμη και για Χριστούγεννα» λέει χαρακτηριστικά ο o πρόεδρος της Συντεχνίας Μάριος Παπαδόπουλος. «Όπως γίνεται με την Πάτρα στο καρναβάλι, θα γίνει κάτι ανάλογο και στη Θεσσαλονίκη με τα λαχταριστά γλυκά ώστε να προσελκύσουμε τουρίστες»
Η πρόταση βρήκε όλες τις πόρτες ανοιχτές. Γεμιστό τσουρέκι από τον Τερκενλή, Πουράκια από τον Χατζηφωτίου, Σιροπιαστά γλυκά από τον Χατζή, Μιλφέιγ από τον Κωνσταντινίδη, Σοκολατόπιτα από τον Κομνηνό, Γαλακτομπούρεκο από τον Γαλυφιανάκη, Προφιτερόλ από τον Τάσο, πάστα Μαρκησία από τον Αγαπητό, Παγωτό από τον Θέμη, Cupcakes από το Piece of Cake και πάει λέγοντας

Βαθμολογήστε το άρθρο - Rate this article

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *